2020-09-25 10:47:15• hírek • Bede Emőke

Már a műszaki terven dolgoznak

Közel egy évvel ezelőtt számoltunk be olvasóinknak arról, hogy a Helyi Tanács tagjai jóváhagyták az egykori, évek óta elhanyagolt állapotban levő 5-ös Számú Általános Iskola épületének felújításáról szóló dokumentációt.

„A polgármesteri hivatal honlapján is hozzáférhető szakjelentés szerint a csütörtökön tárgyalt beruházás általános célja a Wesselényi (Wolfenbüttel) út 6–8. szám alatt található épület korszerűsítése. A műemlékként nyilvántartott épület megvalósítása 1903-ban fejeződött be, s már a kezdetektől iskolaként üzemelt. A jelentés szerint eredeti rendeltetésétől nem fog nagyban eltérni a felújítás után sem, hiszen az épület ezt követően a Kiválósági Központnak fog otthont adni, melyben a tehetséges diákoknak tarthatnak majd az iskolai tevékenységek mellett plusz foglalkozásokat. Ugyanakkor a központ feladatain kívül az épület egyéb oktatási célokat is szolgálhat majd, példának okáért tanfolyamoknak és egy kisebb könyvtárnak is otthont adhat az épület” – írtuk akkor.


Az egykori tanintézmény épületének felújításával és Kiválósági Központtá alakításával kapcsolatban Kereskényi Gábor a csütörtök délutáni tanácsülésen polgármester elmondta, már készülnek a műszaki tervek, azaz rövid időn belül ki lehet majd írni a munkálatok kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: